O nas

V našem družinskem podjetju se s harmonikami ukvarjamo že od leta 1994.

Naše glavne dejavnosti so:

Smo generalni zastopnik za vrhunskega italijanskega proizvajalca harmonik Beltuna v Sloveniji, poleg tega pri nas zastopamo še proizvajalce harmonik: FBB, Weltmeister, Hohner in Bugari.
DUŠAN DROBNIČ (USTANOVITELJ)

Moja velika ljubezen do harmonike od uporabne plati pa do dobrega poznavanja delovanja vseh elementov me je pripeljala od študija strojništva do študija harmonike. Tako v servisu združujem oba svoja poklica: kot strojnika s strani delovanja harmonik in kot nekdanjega učitelja harmonike s strani uporabe harmonik. Doma v servisu sem bolj strojnik, v Glasbeni šoli Litija – Šmartno sem bil pa ravno 30 let bolj učitelj. Poznavanje obeh plati je v servisu zelo dobrodošlo in pomaga premostiti marsikakšen problem.

Serviserske izkušnje sem začel pridobivati z zaposlitvijo v tovarni Melodija Mengeš, glasbene pa s svojim profesionalnim igranjem v ansamblih kot so Marela, Mihovec, ansambel Vita Muženiča, As itd. Veliko izkušenj sem si pridobil tudi s servisiranjem harmonik znanih slovenskih harmonikarjev med drugimi tudi g. Slavka Avsenika, Jožeta Burnika, Robija Zupana, Petra Finka, Toneta Omahna (Gamsi) itd. s področja narodno-zabavne glasbe, ter Bratka Bibiča, Marka Hatlaka, Janeza Dovča itd. s področja inovativne glasbe. Ravno tako si pridobivam vedno nove izkušnje s stalnim vzdrževanjem diatoničnih harmonik različnih proizvajalcev in pa s servisiranjem koncertnih harmonik namenjenih harmonikarski klasiki iz različnih slovenskih glasbenih šol in harmonikarskih orkestrov. V zadnjem času mi polnomočno v vsem pomaga sin Bine Drobnič, ki je s svojo stalno prisotnostjo v servisu osvojil več kot potrebno znanje za servisiranje in vse ostale dejavnosti, ki jih pri nas izvajamo.

BINE DROBNIČ

Že od malih nog me spremlja glasba na različne načine.

Svojo glasbeno pot sem začel v Glasbeni šoli Domžale, kjer sem igral trobento. Ob koncu nižje glasbene šole sem začel igrati tubo. Glasbeno šolanje sem s tubo nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Po uspešno končani srednji šoli, sem se odločil za nadaljevanje študija tube na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Po uspešno končanem študiju tube, sem postal učitelj.

V domačem servisu harmonik sem prisoten praktično celo svoje življenje. Ko sem bil še otrok, sem z opazovanjem in preko igre spoznaval različne vrste harmonik, spoznaval njihovo delovanje, spoznaval orodja, materiale, itd. Vse veščine servisiranja harmonik me je naučil moj oče, Dušan Drobnič. Skozi leta sem pridobival pomembne izkušnje in potrebna znanja za opravljanje vseh dejavnosti, ki jih izvajamo pri nas.